مقایسه هزینه بلوک سیمانی و بلوک سفالی: کدام به صرفه تر است؟

در این مقاله، قصد داریم هزینه‌ تمام شده دیوار ساختمان با بلوک‌های سیمانی سبک و یا سفالی را مورد بررسی قرار دهیم.
مهمترین نکته قابل توجه، قیمت تمام شده دیوار می باشد.

قیمت تمام شده دیوار

اشتباهی که ممکن است هر سازنده ای در نگاه اول مرتکب آن بشود، مقایسه خرید یک قطعه بلوک سفالی با بلوک سیمانی سبک است.
در حالی که این تنها یک جزء از هزینه تمام شده دیوارهای ساختمان یا سازه است.

برای تحلیل دقیق تر، هزینه‌های دیگر نظیر مواد مصرفی و هزینه های غیرمستقیم نیز باید مدنظر قرار گیرد تا به هزینه تمام شده نهایی برسیم.

لایه‌ پلاستر اضافی در دیوارهای ساخته شده با سفال

هنگام استفاده از سفال در دیوارها، اجرای لایه گچ و خاک الزامی است. در حالی که در دیوارهای کار شده با بلوک سبک این نیاز وجود ندارد.
 یکی از پلاسترهای لازم در اجرای دیوار با سفال، گچ و خاک است که اجرای این لایه به دلایل مختلفی حیاتی است، که در ذیل همین مقاله به آن می پردازیم.
و این در حالی است که اجرای دیوار با بلوک سیمانی سبک صرفا یک لایه نازک گچ نیاز دارد.

دلایل اجباری استفاده از لایه گچ و خاک در دیوارهای کار شده با سفال

همانطور که پیمانکاران و سازندگان محترم مستحضر هستند در کشور ما پس از اجرای دیوار از سه لایه پلاستر در داخل ساختمان بر روی دیوارها کشیده و اجرا می شود که به شرح زیر است:

  • لایه گچ و خاک اولیه که معمولا بین 2 تا 3 سانتی متر ضخامت دارد.

    مورد اول

  • لایه گچ  زیرسازی که حدودا نیم سانتی متر ضخامت دارد.

    مورد دوم

  • لایه گچ سفیدکاری که بسیار نازک است و در آخر کار با نام عامبانه "کشته" کشیده می شود.

    مورد سوم

حال با توجه به توضیحات بالا به دلایل زیر شما در سازه ای که دیوار آن با سفال کار شده، به اجبار باید سه لایه گفته شده را اجرا نمایید.

یک: قطع کوچک سفال و عدم تراز بودن دیوارها

دیوارهای کار شده با سفال به علت سایز کوچک سفال ها تراز و صاف نیستند و شما مجبورید به خاطر تراز شدن دیوار حتما از لایه گچ خاک استفاده کنید.
دیوارهای کارشده با بلوکهای سبک مهدیس به علت اندازه بزرگتر بلوکها کاملا صاف و تراز می باشد و نیازی به لایه گچ و خاک ندارد.

دو: عدم برش پذیری سفال و اجرای تاسیسات

شما نمی توانید تاسیسات و زیرساختها را در دل دیوار سفالی اجرا کنید، مثلا برای جابجایی لوله های خرطومی برق در دیوار سفالی حتما بایداز لایه گچ و خاک استفاده نمایید.
در صورتی که دیوارهای کار شده با بلوک سبک مهدیس به راحتی قابل برش می‌باشد و لوله‌ها و تاسیسات در خود بلوک قرار می‌گیرد در نتیجه نیازی به لایه گچ و خاک ندارید.

سه: شوره زدن سفال

شما می‌بایست به علت شوره زدن سفال حتماً از لایه گچ و خاک استفاده کنید در غیر این صورت با گذشت زمان و جذب رطوبت توسط سفال دیوارهای شما شوره می‌زند.
بلوک‌های سبک مهدیس به هیچ عنوان شوره ندارد و نیازی به لایه گچ و خاک نیست.
ضمناً بر همگان مسجل است که شکستگی و پرتی سفال به نسبت بلوک و حتی سایر مصالح مشابه بسیار بالاست و هزینه شما در تهیه و خرید مصالح دیوار را بالا می‌برد.

نتیجه‌گیری: هر چقدر قیمت دو عدد سفال که در صورت استاندارد بودن ابعاد باز هم از قیمت یک عدد بلوک پایین‌تر باشد دیوارهای اجرا شده با سفال قیمت تمام شده بسیار بالاتری به نسبت دیوارهای کار شده با بلوک‌های سبک سیمانی مهدیس را دارند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *